Zie je jezelf al lopen?Zie je jezelf al lopen met een bril op, afgesloten van de buitenwereld die jou wel ziet, helemaal ondergedompeld in een virtuele wereld waar je door je eigen fysieke beweging bepaalt waar je naartoe gaat.

Nee natuurljk niet. Je hebt het waarschijnlijk wel gezien bij De Wereld Draait Door maar het ziet er maar raar uit. Toch geloof me “We gaan er allemaal aan”. Kon je je voor de mobiele telefoons voorstellen dat je openlijk zou bellen waar totaal onbekenden of juist een gezellige vriendenclub om je heen zit. Ik niet eerlijk gezegd.

Het begint met gamen, maar ook de cinema ervaringen, muziek en sociaal psychologische en medische toepassingen komen snel op.

Mijn zoon van 7 jaar had bij het Cinekid festival zijn eerste ervaring in het figuurzagen, een paar elastieken en lenzen en daar maakte hij zijn eigen virtual reality bril. De bril is te gebruiken met Android en I-phones. Hij en zijn vriendjes worden helemaal wild van de ervaring van de Rollercoaster en het lopen op een landgoed waar je kunt genieten van een uitzicht en in een huis naar binnen kan. Voor hen zal het snel onvoorstelbaar zijn dat VR ooit niet heeft bestaan.

Houten VR brillen op Cinekids

 

De potentie voor games en sensatie zoals rollercoasters is natuurlijk wel gemakkelijk voorstelbaar.

Waar wij aan werken zijn toepassingen voor verandering. Je kunt hierbij denken aan het virtueel beleven van situaties waar je angstig voor bent zoals pleinvrees of hoogtevrees of angst om je midden in een massa te bevinden. Andere voorbeelden zijn simulatiescenario’s voor nog te ontwikkelen situaties en omgevingen zoals woonruimte voor ouderen. Natuurlijk kun je ook je volgers of klanten meenemen in omgevingen waar zij zelf niet kunnen komen.

We zijn continue op zoek naar nieuwe toepassingsmogelijkheden, als je hierover van gedachten wil wisselen neem contact op met Esther Simao, esther@esimago.nl, 06 44454006


Wil je het wel eens meemaken? Meld je aan voor de proeverij.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>