Je staat voor of temidden van een veranderingsproces. Er speelt van alles onder de leden waar je graag over zou willen praten maar je krijgt geen open gesprek. Het zou fijn zijn de betrokkenheid en het vertrouwen te vergroten. Er wordt aangenomen dat bepaalde onderwerpen beter niet openlijk besproken kunnen worden. Er zijn rapporten geschreven maar het is moeilijk over te dragen waar het nu eigenlijk om draait.

Stel je voor:

Een groep relevante mensen verzamelt zich in een ruimte. Een documentaire reportage is gemaakt vanuit diverse hoeken en lagen binnen en buiten de organisatie. Ze bekijken de reportage, alle belangrijke onderwerpen worden aangeraakt. Onderwerpen om zorgen over te hebben. Onderwerpen om trots op te zijn. Voor iedereen in de zaal herkenbare onderwerpen die persoonlijk aanspreken. De manager, de directeur staat erbij. Het licht gaat aan…

Inzicht en besef komen collectief en direct. Aha hier draait het om… Hé kunnen we hier wel gewoon over praten?

Spraakwatersessies geven een boost aan het vertrouwen en de betrokkenheid. De reportages kunnen vervolgens voor meerdere communicatiedoeleinden gebruikt worden. Bijvoegen bij het jaarverslag of voor interne en externe communicatie over het veranderingsproces.

 

Deze docureportage is gemaakt voor Breed, organisatie voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Breed stond voor een reorganisatie, een praktijkvoorbeeld from esImago on Vimeo.

 

Docu4Change